Onze bewoners!

Mijn naam is Lisanne en ik ben geboren op 3 augustus 1996. Ik ben het oudste kind van een gezin met drie kinderen. Ik heb twee jongere zussen. Tot nu toe woon ik nog bij mijn ouders, maar ik heb er heel veel zin in om in een studio te gaan wonen in Villa Parkzicht tussen de andere gezellige bewoners. Hopelijk is dat in 2024 een feit! Mijn hobby’s zijn: lezen; voetbal kijken op TV, maar nog liever in een stadion; shoppen; op vakantie gaan; concerten en festivals bezoeken van Snollebollekes; spelletjes spelen op mijn telefoon; uitslapen! Ik ben fan van PSV en Snollebollekes! Mijn lievelingskleuren zijn paars en roze. Mijn lievelingsdier is een flamingo. Ik houd van knuffels. Midgetgolfen vind ik ook leuk. Kijk maar op de foto

Joep is een gezellige, lieve en blije jonge man. Hij woont nu nog thuis, maar verheugt zich erg op het zelfstandig gaan wonen met zijn vrienden. Hij houdt veel van muziek en is superhandig met zijn tablet en telefoon.

Joep luistert veel naar muziek en zingt, niet al te zuiver maar met veel plezier, mee. Op zijn tijd een dansje erbij vindt hij ook heerlijk. Ook is hij erg bedreven in spelletjes op de telefoon, laptop en tablet. Hij belt veel met vrienden en familie om even bij te kletsen. Wekelijks gaat Joep zwemmen en hockeyen met vrienden. Dit zijn echte uitjes voor hem en hij kijkt daarnaar uit. Joep is erg sociaal en houdt van gezelligheid. Hij gaat graag logeren bij zijn zussen en andere familie en gaat graag naar terrasjes, feestjes en festivals. Op zijn tijd een biertje of wijntje en uit eten staan ook hoog op zijn lijstje. Overdag “werkt” Joep bij Brownies en Downies in Eindhoven en bij ’t Bint in Oirschot. Dit is een winkel met streekproducten waar ook een dagbesteding bij is. Hier is hij in zijn element omdat hij dan contact met mensen heeft waar hij veel plezier aan ontleent. Kortom Joep geniet met volle teugen van het leven.

Daan is geboren in 1996 met het Syndroom van Down. Hij is een lieve en altijd vrolijke jongen. Hij houdt van regelmaat en vaste patronen in het leven. Hij werkt heel graag en is een aantal dagen in de week bij een lunchroom werkzaam. Hij doet de afwas of bedient de klanten in het restaurant. Daan is sportief aangelegd en gaat elke week onder begeleiding zwemmen. Hij beschikt over meerdere diploma’s en kan ontzettend van het water genieten. Daarnaast kan hij goed skiën en reist hij elk jaar naar Oostenrijk om aldaar in de “hoge bergen” (zoals hij dat zelf noemt) met vrienden en familie op de lange latten te staan. Ook zelfstandig fietsen gaat hem goed af, maar wel onder begeleiding, want verkeersregels kent hij niet! Daan weet heel goed, dat hij iets mankeert en regelmatig om hulp moet vragen. “Even helpen” noemt hij dat. Voor grapjes maken of dansen moet je ook bij Daan zijn. Hij houdt van disco en zijn grootste hobby is anderen (alleen die hij kent overigens) te plagen.

Mijn naam is Nard en kom uit Biest-Houtakker, daar woon ik met ons pap en mam en mijn broertje en zusje.  Mijn oudste zus woont in Tilburg.  Mijn grootste hobby is voetbal en ik ben fan van Ajax.  Ik ga ook graag met m’n vrienden iets leuks doen, bijvoorbeeld bowlen, naar de film of gewoon thuis gezellig bij elkaar zitten met een biertje.

Mijn naam is Inge en ik woon in Oirschot.
 Nu nog bij mijn ouders, broer en zus. In de toekomst hoop ik om vertrouwd, gezellig te kunnen gaan wonen in een huisvesting in Oirschot in mijn bekende omgeving. Op maandag en dinsdag ben ik aan het werken bij Eeht in Best (werkatelier / Lunchroom). Op woensdagmorgen komt er een begeleidster bij mij thuis. We doen dan samen activiteiten om beter met anderen te kunnen communiceren. We oefenen dan de Nederlandse ondersteunende gebaren, het lezen van woorden, schrijven, puzzelen ect. Dit vind ik altijd heel gezellig en leuk. Op donderdag doe ik met een andere begeleidster activiteiten om uiteindelijk bij haar in een lunchroom te kunnen gaan werken. Wandelen en fietsen doe ik ook graag. Een keer per week op vrijdag ga ik zwemmen. Ik ga graag mee winkelen of een dagje weg naar de zee bijvoorbeeld. Als ik thuis ben help ik graag mee met huishoudelijke klussen in huis en met het eten koken. Ook help ik graag mee met werkzaamheden in onze tuin. Als het mooi weer is vind ik het leuk om met papa motor te gaan rijden.

Mijn naam is Nienke. Ik ben 24 jaar en ik hou van lekkere dingen bakken. Dit doe ik wel eens op mijn werk, maar ook thuis. Op mijn werk ben ik ook creatief bezig. Ik werk bij ’t Bint en Eeht.
Thuis hou ik van spelletjes doen, kleuren, diamant painting en films kijken op een iPad.
Mijn andere hobby’s zijn: zwemmen, dansen, hockey, skiën en muziek maken. Ik kijk en luister graag naar films en musicals.
Ik ben tante van mijn tweeling neefjes en hou van wandelen met de kinderwagen, flesjes geven en in badje doen.

Op 14 juni 2001 is onze Dianne, zusje van Robin, geboren. Ze groeit op als een vrolijke, lieve meid met een mooie lach. Muziek luisteren is wat ze het allerliefste doet. Zwemmen vindt ze ook fijn. En ze geniet volop als mensen om haar heen plezier hebben. Op de basisschool leerde Dianne zèlf lezen, maar voorgelezen worden heeft toch haar voorkeur. Praten is lastig voor haar, maar non-verbaal weet ze je veel te vertellen. Sinds een jaar werkt Dianne vier dagen in de week bij zorgboerderij Stap-voor-Stap in St. Oedenrode.  Daar heeft ze het reuze naar haar zin. Ze helpt met het verzorgen van de dieren en werkt in de tuin.

Mijn naam is Anne en ik ben 23 jaar.

Ik ga met veel plezier naar mijn werk bij het Bint in Oirschot. Ook ga ik een dag per week schilderen bij het Atelier in Veldhoven. In mijn vrijetijd dans en zwem ik graag.