Alles gereed voor de start van de Bouw

Yess! Het is zover! We (Cello) gaan starten met de bouw voor het fantastische huis van onze kids! Eindelijk! Hier hebben onze kinderen en wij als ouders lang naar uitgekeken.

Na oprichting van onze Stichting in 2012 zijn we uiteindelijk rond 2016 in contact gekomen met Cello. Al onze plannen op verschillende locaties tot dan toe werden het uiteindelijk nét niet. Met elke keer wel een andere reden. We hebben wel zo’n 10 plannen met elkaar en anderen gemaakt voor huisvesting voor onze kinderen met een beperking in Oirschot. Om ze een goede -zo zelfstandig mogelijke- toekomst te bieden. Maar helaas, het lukte ons niet. Tótdat, bestuurder Toine van der Pol van Cello zich achter ons plan schaarde en zich mede namens de S.T.E.R. en onze Stichting ging inspannen om een voorziening tot stand te brengen.

En dat is gelukt! In de nieuw te bouwen wijk Ekerschot-Noord in Oirschot is van meet af aan rekening gehouden met een woonvoorziening voor onze kinderen. Na vele overleggen met de gemeente, Cello, het bestemmingsplan -bezwaar tot aan de Hoge Raad hierop-, een vermeend gespotte uil en kamsalamanders, de wijzigingen in WLZ wetgeving, de Stikstof problematiek, natuurvergunningen, de omgevingsvergunning, heeft op 2 maart ook de inmiddels nieuwe Raad van Bestuur van Cello groen licht gegeven voor de bouw! We kunnen van start! Yess!

Veel dank aan al diegenen die hieraan bij hebben gedragen! Vooral de mensen van gemeente Oirschot, Ruimte voor Ruimte, en vooral ook de volharding van de mensen bij Cello! Hulde!

T. Stevens, Maart 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *